Ik ken maar weinig mensen die geen appeltaart lusten. Alleen is het jammer als je eentje bij de bakker of de supermarkt koopt, dat er veel suiker in zit.
Ik probeer sowieso al minder suiker te eten, om de suikerdipjes te voorkomen. Liever een gezonde taart met natuurlijke suikers, zoals agavesiroop.
Met deze appeltaart gebruik ik koolhydraatarm amandelmeel. Dus neem gerust twee stukjes taart als je er zin in hebt.
Door de pindakaas heb je een verzadigd gevoel. Zo grijp je minder snel naar iets ongezonds.
Deze taart kan perfect als ontbijt of als tussendoortje. Je kan stukjes taart invriezen, in een luchtdicht zakje, zo kan je de avond ervoor een stukje laten ontdooien. ’s Morgens heb je dan weinig werk, met het maken van een gezond ontbijt.
Ingrediënten
50 gr roomboter
2 eieren
175 gr amandelmeel
2 tl bakpoeder
3 appels Granny Smith
1 el kaneel
2 koffielepels agavesiroop
2 koffielepels pindakaas
2 tl stevia
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Laat de boter smelten in een pannetje. Mix de eieren met de boter en voeg het amandelmeel, bakpoeder, agavesiroop en de pindakaas toe.
Mix goed door elkaar.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Meng ze met de kaneel en de stevia.
Meng de appels door het beslag.
Vet een kleine springvorm in en giet hier het beslag in.
Bak de appeltaart in 40 tot 50 minuten gaar.
Smakelijk!