Skip to main content

In mijn vorig artikel had ik het over hoe je een voordelig weekmenu kan opstellen.

Door de leuke reacties stel ik voor om iedere week een budgetvriendelijk en gezond recept online te zetten.

Mochten jullie een recept van mij maken en dit graag delen via social media, vergeet mij dan zeker niet te taggen. Dit zou mij een groot plezier doen!

Ik maakte dit budgetvriendelijk gerecht. Heb je graag vlees bij dit recept? Voeg er dan spekreepjes aan toe.

De groene kool kan je ook vervangen door boerenkool of een ander seizoensgebonden product.

Ingrediënten 

4 peren

300 g geitenkaas

1 el honing

1 groene kool

250 g Penne

1 ajuin

1 teentje look

peper

Hoe maak je het?

Snijd de ajuin en stoof hem op een matig vuurtje.

Snijd de groene kool in reepjes.

Schil en snijd de peren in kleine stukjes.

Laat nu de groene kool meestoven met de ajuin.

Als de groene kool gaar is, mag je er de peren bijvoegen.

Deze hebben niet zoveel tijd nodig om te stoven. (3 minuten)

Als laatste pers je er de knoflook overheen.

Laat de Penne koken.

Voor de saus

Doe de geitenkaas en eetlepel honing in een pannetje.

Roer op een matig vuur, alles door elkaar. Werk af met peper.

Nu kan je alles bij elkaar voegen, en heb je een lekker en goedkoop pasta gerecht!

Smakelijk