Hallo iedereen!
Vandaag probeerde ik een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Mijn vriend moest gaan voetballen en dan is het belangrijk om een niet al te zware maaltijd te maken. Niemand wil met een volle maag gaan sporten…
Dankzij een collega leerde ik “Chinese kool” kennen. Ik moet zeggen dat het een echte meevaller is. Het heeft een speciale maar heel lekkere smaak.
Ingrediënten
Vlees
- 2 kipfilets
Salade
- 1 Chinese kool
- 1 komkommer
- 1 witloofstronkje
- 250gr prinsessenbonen
Dressing
- Griekse yoghurt
- Currypoeder
- Peper en zout
- Witte wijnazijn
- Olijfolie
Kruiden bij het gerecht
- Peper en zout
- Kipkruiden
- Currykruiden
Bereiding
De kip leggen we in een ovenschotel met olijfolie. Op de kip doen we currykruiden, kipkruiden, peper en zout. We laten het 30 minuten in de oven garen op 200°C. Af en toe mag je de kipfilets omdraaien.
We nemen een beetje Griekse yoghurt, daarbij doen we een eetlepel currykruiden. Een beetje peper en zout naargelang je zelf wil.
We wassen alle groenten schoon. Vergeet dit echt niet te doen, zodat alle pesticiden of toch de meeste eraf gewassen zijn.
Als alles gewassen is, mag je alles fijn snijden. Zo beginnen we met de Chinese kool.
Dan leggen we er komkommer bij.
Dan het witloof.
Dan de prinsessenbonen. We doen een grote scheut olijfolie en een klein beetje witte wijnazijn over de groentjes.
Dan de kip.
Tot slot nog de yoghurtsaus.
En smullen maar! Mmmmm……
Hello everyone,
Today I tried to make a healthy meal. My boyfriend wanted a light meal because he had to play football later on. And no one wants to exercise with a full stomach.
Ingredients
Meat
- 2 chicken fillets
Lettuce
- Chinese cabbage
- 1 cucumber
- 1 endive stalk
- 250gr green beans
Dressing
- Greek Yoghurt
- Curry powder
- Pepper & Salt
- Olive oil
- Wine vinegar
Spices to add
- Chicken spices
- Pepper & Salt
- Curry spices
Preparation
We put the chicken on an oven dish with olive oil. We flavor the chicken with some pepper, salt, curry- and chicken spices. We let the chicken grill for half an hour at 200 degrees. You can turn around the chicken once and a while.
Than we are going to make a dressing out of the Greek yoghurt added with some curry spices. And if you prefer also with some pepper and salt.
Don’t forget to clean the vegetables!
After we cleaned them all, we can start to cut them.
First we start with the Chinese cabbage.
We put some slices cucumbers with it.
Than we chop the endive stalk.
Than we add the green beans. You can also put some olive oil and wine vinegar to the vegetables if you like.
Than we add the chicken.
And on top of all that, we put the yoghurt dressing.
And now, we feast!