Skip to main content

 

Dit is een receptje van Nathalie Meskens, uit haar boek ‘Plan Boost’.

Ik had enorm veel interesse naar dit recept. Ik vind het moeilijk om gezond beleg te vinden voor Ralph. In chocopasta die je gewoon standaard koopt,  zitten er soms zo veel suikers. Natuurlijk krijgt Ralph ook gewone choco en andere lekkernijen. Maar ik probeer echt wel genoeg te variëren en mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar gezonde voeding.

Omdat ik een choco addict ben, wou ik het voor mezelf ook eens maken. Een gezonder alternatief dan de potten die je in de supermarkt koopt.  🙂

En met succes, want dit ga ik nog veel opnieuw maken.

Wat heb je nodig?

3 el tahin

3 el ahornsiroop

beetje water

2 el cacaopoeder, ongezoet

100 g kikkererwten (blik of glazen pot)

Handjevol Raw Nibs (dit is optioneel, kindjes vanaf 2-3 jaar)

Hoe maak je het?

Meng de tahin met een beetje water tot het lopend wordt. Voeg de ahornsiroop en cacaopoeder toe.

Mix de kikkererwten tot een smeuïg beslag.  Voeg water toe indien nodig.

Voeg het tahinmengsel bij de kikkererwtenpasta tot je een gladde chocopasta krijgt.