Het was lang geleden dat ik nog eens een bananenbrood maakte. Eigenlijk vind ik de naam ‘brood’ een beetje gek want het is eigenlijk meer een cake dan een brood. Maar dan eerder de gezonde variant van een cake.
Wie me al lang volgt weet dat ik hou van gezonde recepten. Het heeft me een beter en fitter gevoel.
In deze cake zit suiker, je kan deze wel vervangen door honing. Dan is hij nog net iets gezonder.
Benodigdheden
3 grote rijpe bananen
100 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
100 g fijne suiker
2 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
50 g cacao poeder
Handjevol bosbessen
Ter decoratie:
1 grote banaan
suiker
Enkele bosbessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de boter in de microgolfoven of in een steelpannetje. Voeg hier de suiker (of honing) aan toe en mix tot het beslag een geheel is.
Prak de 2 bananen met een vork. Voeg het boter/suiker mengsel toe. Als laatste voeg je de eieren toe en klop je dit beslag voor enkele minuten in de mixer.
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en bosbessen toe.
Besmeer de cakevorm met boter. En strooi er bloem overheen. Giet hier je beslag in.
Ter decoratie snij ik een banaan doormidden en leg ik die bovenop het beslag. Decoreer nog verder met enkele bosbessen.
Om een soort karamellaagje te bekomen, strooi ik nog wat extra suiker over de bananen heen. (optioneel)
Zet de bakvorm in het midden van de oven, en bak het chocolade bananenbrood in een 50 tal minuten gaar. Laat het bananenbrood volledig afkoelen voor je het in plakjes gaat snijden.
Smakelijk!