Hi!
Heb jij ook soms zo zin in chocolade?
Ik alleszins wel, alleen ben ik de gewone chocoladecake een beetje beu.
Het idee was om een rode velvet cake te maken, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. De cake ziet er een beetje te bruin uit daarvoor 🙂 Oeps!
Het zijn dus brownies geworden met rode biet, deze heb ik gebakken in een ovenschaal van 20×30 cm.
Ik gebruik een ovenschaal omdat ik een platte cake wil, maar je kan ook een taartvorm gebruiken.
De brownies bevatten geen overdaad aan suikers. Daarom heb ik gekozen om er een laagje glazuur op te doen.
Ingrediënten
250 gr gekookte bieten
1 theelepel vanille extract
400 gr kristalsuiker
250 ml zonnebloemolie
225 gr bloem
6 eetlepels ongezoet cacaopoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in.
Meng in een kom de natte ingrediënten, de gepureerde rode bieten, de eieren, de olie, suiker en het vanille extract.
Doet dit met de handmixer op een lage stand.
Meng het cacaopoeder en de bloem in een andere kom. Doe ze bij het rode bietenmengsel en roer alles goed door elkaar.
Giet het beslag in de ovenschaal en bak gedurende 25 minuten.
Als de cake is afgekoeld kan je er chocoladeglazuur op doen en eventueel nog stukjes chocolade.
Smakelijk!