Skip to main content

Hiii lieve volgers,

Ik ben terug van weg geweest!

Op een halfjaar tijd is er enorm veel gebeurd in mijn leven…

Van een stukgelopen relatie tot het ontmoeten van mijn ware liefde. Ondertussen ook mijn eigen stekje gekocht en ingericht. En momenteel eindelijk terug de tijd gevonden om te bloggen. Vanaf nu kunnen jullie terug op wekelijkse basis een leuk blogbericht vinden op mijn pagina.

Vandaag wil ik graag iets schrijven over verliefd zijn. Het kriebelt al een tijdje om er iets over te schrijven, en heb besloten om het dan ook maar te doen.

Zoals ik al eerder schreef heb ik de liefde van mijn leven tegen gekomen; twee aparte individuen die samen de wereld betreden ….

 

“Verliefd zijn”, het blijft één van de grootste mysteries van het leven.

Iedereen kent het gevoel wel; je wordt zenuwachtig als je hem ziet, eigenlijk zou je kunnen dood vallen naast hem, een soort van zenuwinzinking krijgen.

Het grappige aan verliefd zijn is dat je al een hele leven lang zonder die persoon kan. Maar eens je verliefd bent wil je altijd bij hem zijn. Hoe raar is dat eigenlijk? In de meeste gevallen ken je die persoon niet eens goed.

Mijn eerste vriendje kreeg ik rond mijn 15e. Als ik hierop terugkijk was dit natuurlijk een kalverliefde. Het was de eerste in de rij van de langverwachte “ware”.

Bestaat dat eigenlijk wel “de ware” ? Ik geloof dat je met één en dezelfde persoon een leven lang gelukkig kan zijn. Het is immers wel zo dat er soms dingen op je pad komen waardoor de weg moeilijker wordt om die samen te bewandelen.

Past er op ieder potje één dekseltje? Euhhh neen, daar geloof ik niet in. Ik heb ooit eens gehoord dat er wereldwijd 5300 deksels op jouw pot passen. Fabeltje of waarheid? Wie zal het zeggen.

Als je dit als waarheid neemt dan heb je kans om 5300 Tinder matches te hebben. Inderdaad zucht…..

Dat je verliefdheid zijn gang moet laten gaan dat weet iedereen. Dus kan je iets aan verliefdheid doen? In mijn geval alleszins niet. Het is een soort van ondergaan. Net alsof je ziek wordt en je moet uitzieken.

Een kus is genoeg om over te gaan tot het verliefdheidshormoon PEA. Say what? Juist ja, PEA, dit zijn de stoffen dopamine, noradrenaline en serotine. Deze stoffen geven de verliefde een buitengewoon energiek, euforisch, een bijna “high”gevoel. Iets wat onze Tim van Temptation te veel aanmaakt….

Maar we waren bij de kus gebleven… Bam, een plotse explosie van gevoelens. Een soort magisch moment waarop je hart kortsluiting maakt en elektrische schokken voelt.

Tot zo ver mijn column over verliefd zijn. Al deze leuke dingen hebben nu plaats gemaakt voor een goede relatie en alles loopt op wieltjes. Yeah Right! Na een kleine drie jaar houdt je lichaam op met deze hormonen te produceren.

En dan komt nu het slechte nieuws… Verliefdheid heeft plaats gemaakt voor de sleur!

Wat kortzichtig van mezelf om dit te zeggen. Je lichaam kan het gewoonweg niet aan om een leven lang verliefd te zijn. Een sleur hoeft het daarom niet te worden, na drie jaar nemen het “houden van” de plaats in van de verliefdheidshormonen.

Dus lieve mensen; doe je ogen dicht en spring maar in het onbekende.

Succes met de vlinders in je buik!

 

Brooke