Benodigdheden
Zoete aardappels – 2 grote
Linzen
Tonijn uit blik
Peterselie
Olijfolie
Room
Fetakaas
Guacamole
1 rijpe avocado
halve (kleine) ajuin
1 tomaat
halve limoen
peper en zout
Bereiding (zoete aardappel)
Was de zoete aardappel grondig.
Prik gaatjes in de aardappelen, met een vork.
Smeer ze in met olijfolie, en wikkel ze in zilverpapier.
De aardappelen mogen 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Bereiding (tonijn)
Meng het blikje tonijn, één eetlepel linzen, een handjevol peterselie en een schepje room. Je kan nog afwerken met peper en zout.
Bereiding Guacamole
Maak de avocado fijn door een vork of gebruik een blender.
Snij de ajuin zeer fijn.
Snij de tomaat zeer fijn en verwijder het natte deel.
Meng alles goed door elkaar, en breng op smaak met peper en zout.
Voeg er ook nog het sap van een halve limoen aan toe. Dit voor de smaak, maar dit zorgt ervoor dat je guacamole mooi groenig blijft van kleur.
Opbouw gevulde zoete aardappel
Haal de zoete aardappelen uit de oven. Vouw het aluminiumfolie open.
Maak een inkeping aan de bovenkant van de aardappel. Nu kan je de aardappel vullen.
Voeg het tonijnmengsel toe.
Bovenop de tonijn, leg je een dikke laag guacamole.
Werk af met fetakaas. Zet de aardappelen nog eens een 10 tal minuutjes in de oven. (zonder aluminiumfolie)
Wanneer de aardappelen klaar zijn, leg je deze op de borden. Wij hebben er verse sla bij gegeten.
Smakelijk!
Vond je de zoete aardappel lekker? Laat het mij dan weten via Instagram.