Skip to main content

Hey

Ik krijg vaak de vraag hoe ik gezond blijf eten sinds ik mama ben. Daarom wil ik jullie mijn tips delen.

Maak een schema – eetdagboek

Maak een weekplanning. En ga in het weekend of op je vrije dag naar de winkel en doe je boodschappen voor de volledige werkweek. Plan in wat je wanneer gaat eten. Hier heb ik het vooral over het avondeten. Want niets is irritanter dan je de hele dag moeten afvragen, “wat gaan we vanavond eten?”.

Collect and go

De lieveling van vele kersverse mama’s en papa’s. Je doet je boodschappen online en hoeft je pasgeboren baby niet mee te nemen naar de supermarkt. Je shopt je boodschappen voor een werkweek lang, zo heb je altijd iets gezond in huis. Ik denk dan aan de volgende producten; fruit, yoghurt, crackers, pindakaas, ….

Bestel een box

Tegenwoordig kan je maaltijdboxen bestellen. Hier heb je als voordeel, dat de boodschappen al gedaan  zijn voor jou. Ik bestel mijn box meestal bij HelloFresh. Maar je hebt ook Marleyspoon, Foodbox , … Hier heb ik nog geen ervaring mee. Maar ik wil het zeker eens proberen.

Maak prep packets

Pre-made smoothies, zo kunnen we de ‘prep packets’ ook wel noemen. En het principe is heel simpel! Het enige wat we moeten doen is onze lazy Sunday, iets minder lazy maken, en ons aan de keukentafel zetten met een berg groenten en fruit en een mes. Op deze manier kunnen we alle gezonde en natuurlijke vitamines in stukken snijden, en verdelen over diepvrieszakjes. Elke ochtend halen we er dan telkens eentje uit de vriezer, proppen we alles in onze blender, en ons gezonde ontbijtje is klaar.

bron: www.janitv.be

Beweging @ home

Ik probeer 1 x in de week te gaan sporten, samen met een vriendin. Doe het liever samen met iemand dan alleen.  Je kan elkaar motiveren om te gaan naar de les.

Ook ik moet moeite doen om te gaan sporten. Dus doe ik oefeningen thuis. Er bestaan talloze apps om je hierbij te helpen. Ook filmpjes op YouTube bekijken, kan helpen om een leuke work-out te vinden.

Voldoende slapen

Wij hebben hier het geluk dat Ralph een goede slaper is. Maar als mama heb je meer zorgen, en ben je ook wel sneller moe. In het weekend doen wij vaak ook een dutje samen met Ralph. Lekker gezellig met ons drietjes in bed. Waarom niet? 😉

Ik hoop dat jullie iets zijn met mijn tips als “kersverse” mama.

Doei!!!!!

Maison Ronse - Lifestyle blog