Beste volgers
Ik maakte de meest lekkere taart ooit! Ik heb mijn inspiratie gehaald op de blog van ohmyfoodness.
Omdat de taart zo lekker is wil ik ze heel graag delen met jullie.
Het is ook de moeite waard om de blog van ohmyfoodness te gaan checken!
Het is een blog boordevol recepten en dus een grote inspiratiebron voor mij, maar zeker ook voor jullie!
Ingrediënten
250 ml room
250 gr mascarpone
250 gr platte kaas
300 gr chocolate chip cookies
60 gr ongezouten roomboter
100 gr fijne suiker
8 stuks Bueno + extra garnering
50 gr gesmolten chocolade
Bereiding
- Bekleed de bodem van een 20 cm grote springvorm met een vel bakpapier.
- Verkruimel de chocolate chip cookies door erop te slaan met een deegroller. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Stort het geheel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Klop de room tot slagroom.
- Doe de mascarpone, platte kaas en suiker in een andere kom en roer dit goed door tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe en vouw dit voorzichtig door de andere ingrediënten.
- Breek de Kinder Bueno’s in stukken en smelt deze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en voeg dit toe aan de cheesecake vulling. Schep het er luchtig doorheen.
- Stort de cheesecake vulling in de springvorm en laat ze minimaal vier uur in de koelkast opstijven.

