Een verrassend en lekker recept voor wie houdt van zoet.
Dit recept is ook helemaal oké voor de lijn.
Kooktijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn. 🙂
Geïnspireerd door het recept van Steffi Vertriest
Voor de quinoa – rijst – couscous :
125 g Uncle Ben’s quinoa-rijst-couscous (klik op Uncle Ben’s om de verpakking te zien)
1 ajuin
200 g champignons
1 teentje look
400 g wokgroenten
200 g sojascheuten
olijfolie
peper en zout
Voor de saus:
3 sinaasappels
2tl bloem
4 el azijn
5 el agavesiroop
3 el sweet chili saus (je kan er nog extra aan toevoegen, dit is volgens je eigen smaak)
Voor de kip:
500 g kipfilets in blokjes
Voor de afwerking:
peterselie (je kan ook koriander gebruiken)
sesamzaadjes
Bereiding
Kook het zakje Uncle Ben’s.
Giet af en laat afkoelen.
Snipper de ui en de champignons fijn. Bak ze in de olijfolie op een pan.
Pers de look erbij.
Voeg de wokgroentjes en de sojascheuten toe, roerbak ze beetgaar. Meng de groentjes onder de Uncle Ben’s.
Pers de sinaasappels en verwarm het sap in een kom. Voeg de bloem erbij. Roer dit los met een klopper. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat de saus indikken.
Bak de kip. Kruid af met peper en zout. Doe nu de sinaasappel saus over de kip en laat nog enkele minuten sudderen.
En nu is het tijd om te dresseren. Werk af met sesamzaadjes.
Smakelijk!