Skip to main content

 

Een verrassend en lekker recept voor wie houdt van zoet.

Dit recept is ook helemaal oké voor de lijn.

Kooktijd: 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn. 🙂

Geïnspireerd door het recept van Steffi Vertriest

 

Voor de quinoa – rijst – couscous :

125 g Uncle Ben’s quinoa-rijst-couscous (klik op Uncle Ben’s om de verpakking te zien)

1 ajuin

200 g champignons

1 teentje look

400 g wokgroenten

200 g sojascheuten

olijfolie

peper en zout

Voor de saus:

3 sinaasappels

2tl bloem

4 el azijn

5 el agavesiroop

3 el sweet chili saus (je kan er nog extra aan toevoegen, dit is volgens je eigen smaak)

Voor de kip:

500 g kipfilets in blokjes

Voor de afwerking:

peterselie (je kan ook koriander gebruiken)

sesamzaadjes

Bereiding

Kook het zakje Uncle Ben’s.

Giet af en laat afkoelen.

Snipper de ui en de champignons fijn. Bak ze in de olijfolie op een pan.

Pers de look erbij.

Voeg de wokgroentjes en de sojascheuten toe, roerbak ze beetgaar. Meng de groentjes onder de Uncle Ben’s.

 Pers de sinaasappels en verwarm het sap in een kom. Voeg de bloem erbij. Roer dit los met een klopper. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat de saus indikken.

Bak de kip. Kruid af met peper en zout. Doe nu de sinaasappel saus over de kip en laat nog enkele minuten sudderen.

En nu is het tijd om te dresseren. Werk af met sesamzaadjes.

Smakelijk!