Skip to main content

Kip met bloemkoolrijst en paprika

Dit is een recept van Hello Fresh, ik heb het een klein beetje aangepast.

Ik heb het ondertussen al enkele keren gemaakt omdat het zo lekker is.

De bloemkoolrijst geeft een extra lekkere smaak aan dit gerecht.

Maken jullie dit recept? Laat het mij dan zeker weten op Instagram.

Tag me: @mama.van.ralph

Benodigdheden

1 rode paprika

1 gele paprika

1 ui

400 gr bloemkoolrijst

300 gr Basmatirijst

200 gr stukjes kip ( eten jullie graag vlees, dan mag dit wel meer zijn)

Naanbrood

1 blikje kokosmelk (400 ml)

Kruiden: paprika, kurkuma, kipkruiden

Uit de voorraadkast: boter, olijfolie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng water aan de kook, en kook de rijst gaar.

Snij de paprika in reepjes, en snij de ajuin fijn.

Bak de paprika en ajuin. Kruid deze af  met paprikapoeder, kurkuma en kipkruiden. (ik gebruikte heel veel paprikapoeder)

Bak in dezelfde pan de stukjes kip.

Voeg het blik kokosmelk toe en roer goed door. Verlaag het vuur en laat dit nog eventjes zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bak het naanbrood in de oven. Doe een beetje olijfolie in je pan, en bak de bloemkoolrijst. (3 a 4 minuten)

Breng op smaak met peper en zout.

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst . Schep de kip en groenten erover.

Serveer met naanbrood.

Smakelijk!

snelle kipcurry - hello fresh