Skip to main content

Wie me al een tijdje  volgt, weet dat ik wel fan ben van koolhydraatarm te eten.

 Mijn buik is veel platter als ik minder aardappelen en brood eet. Maar wat eet je dan in de plaats?

Je kan niet altijd yoghurt en havermout eten…

Ik ben op zoek gegaan naar een leuk en gemakkelijk recept dat je in de plaats van boterhammen kan eten.

Deze ontbijttaartjes kan je ook als tussendoortje eten.

In dit receptje gebruik ik karnemelk, maar wees gerust, dat smaak je achteraf echt niet. (dus voor de niet karnemelk lovers, wees gerust 🙂 )

Benodigdheden

4 eieren

350 g notenpasta (amandelpasta-pindakaas-hazelnootpasta,…)

een zakje bakpoeder – 16 g

100 ml karnemelk

2 grote eetlepels honing

1 eetlepel kaneel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in. (Ik gebruikte een muffinbakvorm)

Mix alle ingrediënten tot een egaal beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en schuif deze voor een half uurtje in de oven.

Laat even afkoelen en haal hem uit de vorm/vormpjes.

Deze ontbijttaartjes zijn lekker met een beetje confituur of yoghurt.

Tip: je kan deze taartjes ook invriezen.

Smakelijk!

brooke-van-overwaele-ontbijttaartjes-notenpasta