Mijn ultieme tip als je wil afvallen, is om zo weinig mogelijk aardappelen en brood te eten. Natuurlijk eet ik nog vaak aardappelen en brood , maar als ik merk dat ik wat ben aangekomen, las ik al snel een koolhydraatarme week in.
Ik heb nu wel het geluk dat ik van nature uit een snelle vetverbranding heb, en door gezond te eten, kom ik eigenlijk niet aan.
Wat eet je dan in de plaats van aardappelen?
Bijvoorbeeld dit recept. Super lekker bij een stukje witte vis, of vlees kan natuurlijk ook altijd.
Benodigdheden
1 kleine ajuin
Boter of kokosolie
1 pastinaak
6 grote wortelen
50 gr gerookt spek
150 gr champignons
Een beetje peterselie om af te werken
Peper en zout
Bereiding
Snij de ajuin.
Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in stukjes.
Laat de ajuin op een zacht vuurtje stoven. Nadien voeg je een klein beetje water toe. ( niet te veel, anders gaan er vitaminen verloren )
Voeg de pastinaak en wortelen toe en laat alles op een middelmatig vuur koken.
Snij nu de champignons in kleine stukjes.
Neem ondertussen een andere pan en bak hierin de spekjes. Als ze klaar zijn, hou je ze eventjes apart.
Doe een beetje boter op de pan en bak de champignons goudbruin.
Als de groenten zacht zijn, giet je het resterende water weg. Mix alles met een mixer. Dit is jouw puree. Voeg er nog kruiden aan toe.
Strooi de spekjes en champignons over je puree. Werk af met peterselie.
Smakelijk!