Skip to main content

De tijd van het jaar is weer aangebroken waarin je graag geniet van een warme kom soep. Deze soep is smaakvol, verantwoord en zeer voedzaam.

De soep bevat heel veel eiwitten, vitamine B en vezels. Het is een caloriearme soep die bovendien veel ijzer bevat. Ijzer hebben we dan weer nodig voor een goeie weerstand. Dus volgens mij heeft dit soepje veel gezondheidsvoordelen. šŸ™‚

Je werkt de soep af met preikiemen, sesamzaadjes en kokosroom.

Wat heb je nodig?

400 g pomodorini cherry tomatoes (Bio planet)

400 g bruine linzen uit blik

2 sjalotten

2 ajuinen

3 wortelen (ik nam diepvries wortelen)

bouillonblokje (ben je op dieet? gebruik dan beter geen bouillonblokje)

800 ml water

150 ml kokosmelk

kokosolie (of gewoon boter)

peper en zout

Afwerking: preikiemen,sesamzaad, peper en zout, kokosroom

Hoe maak je het?

Snij de ajuinen en sjalotten. Bak ze glazig.

Voeg de linzen toe.

Voeg de wortelen toe. ( ik nam diepvries wortelen, handjevol)

Voeg het blik tomaten toe.

Kruid alles al eens af met peper en zout.

Voeg nu het water toe en het bouillonblokje.

Laat nu het water zachtjes pruttelen.

Na 20 minuten mag je de soep mixen.

Nadien giet je er de kokosmelk bij, en laat je de soep nog eventjes koken.

Kruid opnieuw nog eens af met peper en zout.

Werk de soep af met preikiemen, sesamzaadjes, … Je kan hier eindeloos in variĆ«ren. Je kan bv voor peterselie en croutons kiezen.

Smakelijk!