Ik maakte dit weekend lekkere wafeltjes. Zo kan vriendlief er meenemen naar zijn werk, en heb ik een gezond tussendoortje.
Ik wou een gezonde variatie maken, en niet te veel suiker toevoegen. Ze zijn dus niet gemaakt op grootmoeders wijze. Dit recept is ook perfect om met kindjes te maken, thuis of in de klas.
Je kan deze wafeltjes drie dagen bewaren in een gesloten doos, en het liefst in de frigo. Ze zijn het lekkerste als je ze vers en warm eet, met een door jou gekozen topping. (aardbei-banaan-yoghurt-honing-framboos-bosbes)
Wat heb je nodig?
200 g bloem
5 g bakpoeder
2 eieren
250 ml rijstmelk (of gewone melk)
2 bananen
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels honing
snufje zout
Druppeltje vanille aroma
kokosolie
Hoe maak je het?
Klop de eieren luchtig op. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar. Nadien voeg je de melk, honing en vanille aroma toe. Prak de bananen en voeg ze ook toe aan het mengsel.
Is je mengsel te lopend? Voeg dan nog een stukje banaan toe.
Is je mengsel te dik? Voeg dan nog wat melk toe.
Vet je wafelijzer in met kokosolie. (of gewone boter)
Giet het beslag in het wafelijzer en laat ze bakken.
Smakelijk!