Een ovenschotel is voor mij echt comfort food.
En het smaakt nog extra lekker op van die druilerige herfstdagen.
Het is ook gewoon super gezellig om met heel het gezin van deze schotel te smullen.
Ik gebruikte verschillende soorten groene groenten. Deze zijn goed voor onze weerstand. Niet onbelangrijk in tijden van corona.
Deze ovenschotel maakte ik met restjes.
Dit recept is misschien net iets minder goed voor de lijn, omdat ik plakjes kaas heb gebruikt. Je kan deze ook weglaten.
Kooktijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: Easy!
Benodigdheden
1 broccoli
1 courgette
Enkele spruitjes (restjes)
Enkele prinsessenboontjes (restjes)
1 ajuin
100 g champignons
Peterselie
Parmezaanse kaas (geraspt)
Paneermeel
650 g aardappelen
200 g kippengehakt
Olijfolie
Kippenkruiden
Peper en zout
2 plakken kaas
Nootmuskaat
Peterselie
1 ei
Bereiding
Niet altijd, maar meestal stoom ik mijn groenten. Dit om meer vitaminen te behouden. Anders gaan deze verloren in het water waar we ze in koken.
Stoom de broccoli, spruiten en prinsessenbonen. Alsook mijn aardappelen. (je kan deze dus ook koken in een pot met water)
Snij de courgette, champignons en ui in kleine stukjes. Bak ze in een beetje olijfolie. Voeg nu het kippengehakt toe.
Als dit klaar is voeg je er de gestoomde groenten bij. Roer alles goed om en kruid af met peper en zout.
Doe de groenten in de ovenschotel en leg er 2 plakjes kaas bij.
Neem de gekookte aardappelen en mix deze met een mixer, samen met 1 ei en een beetje boter. Voeg nootmuskaat en peterselie toe. (eventueel ook nog peper en zout)
Voeg de romige puree toe aan de ovenschotel.
Werk af met paneermeel, parmezaanse kaas. Giet er wat olijfolie overheen.
Dit gaat de oven in op grillstand, zo een 10 tal minuten.
Werk af met peterselie.
Smakelijk!