Skip to main content

 

Een prei schotel met kippengehakt en paprika in een kerrie bechamelsaus.

Klinkt lekker, toch?

Deze ovenschotel is gemakkelijk om te maken. En is echt megalekker šŸ˜‰

IngrediĆ«ntenĀ 

250 gr kippengehakt

3 stronken prei

2 teentjes knoflook

500 gr voorgekookte aardappelschijfjes

25 gr bloem

25 gr boter

250 ml melk

50 gr belegen kaas

Kruiden

Kerrie poeder

Paprika poeder

Kippenkruiden

Peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de prei in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2-3 minuten het gehakt en de kruiden ( 1 tl kerrie, paprika) toe. Bak het gehakt, en voeg dan de prei en stukjes paprika toe. Bak dit nog 5 minuten en zet dan het vuur uit. Kruid verder af met peper en zout.

Smelt in een klein pannetje de boter of margarine. Voeg dan de bloem toe en meng door elkaar. Na 1 minuut voeg je beetje voor beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren met een garde. Als je alle melk hebt toegevoegd, en de roux heeft de juiste dikte (dus niet zo dun als melk), dan kan de geraspte kaas en een snufje zout en peper erbij. Als de kaas is gesmolten, zet je het vuur uit. Nu werk je de saus af met kruiden. Ik deed er nog kippen, kerrie en paprikakruiden bij. Maar wij hebben onze saus graag pittig. Dus kruiding doe je naar eigen smaak.

Doe vervolgens de groenten en kippengehakt in de ovenschotel.

Werk af met voorgekookte aardappelschijfjes. Giet de saus eroverheen. Zet 20 minuten in de oven, op 200 graden. (grill stand)

Eens je schotel klaar is, werk je af met peterselie.

Smakelijk!