Een prei schotel met kippengehakt en paprika in een kerrie bechamelsaus.
Klinkt lekker, toch?
Deze ovenschotel is gemakkelijk om te maken. En is echt megalekker 😉
Ingrediënten
250 gr kippengehakt
3 stronken prei
2 teentjes knoflook
500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
25 gr bloem
25 gr boter
250 ml melk
50 gr belegen kaas
Kruiden
Kerrie poeder
Paprika poeder
Kippenkruiden
Peper en zout
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de prei in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2-3 minuten het gehakt en de kruiden ( 1 tl kerrie, paprika) toe. Bak het gehakt, en voeg dan de prei en stukjes paprika toe. Bak dit nog 5 minuten en zet dan het vuur uit. Kruid verder af met peper en zout.
Smelt in een klein pannetje de boter of margarine. Voeg dan de bloem toe en meng door elkaar. Na 1 minuut voeg je beetje voor beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren met een garde. Als je alle melk hebt toegevoegd, en de roux heeft de juiste dikte (dus niet zo dun als melk), dan kan de geraspte kaas en een snufje zout en peper erbij. Als de kaas is gesmolten, zet je het vuur uit. Nu werk je de saus af met kruiden. Ik deed er nog kippen, kerrie en paprikakruiden bij. Maar wij hebben onze saus graag pittig. Dus kruiding doe je naar eigen smaak.
Doe vervolgens de groenten en kippengehakt in de ovenschotel.
Werk af met voorgekookte aardappelschijfjes. Giet de saus eroverheen. Zet 20 minuten in de oven, op 200 graden. (grill stand)
Eens je schotel klaar is, werk je af met peterselie.
Smakelijk!