Skip to main content

Hey lieve volgers!

Vandaag deel ik een winters recept met jullie. Een ovenschotel met rode kool, puree, gehakt en als topping geitenkaas en appeltjes.

Het maken van rode kool vergt wel wat tijd, daarom kan je ook “cheaten” met rode kool uit een pot. Kies dan voor het merk “Hak“, die vind ik persoonlijk de lekkerste!

Het leuke aan een ovenschotel is dat je hem de dag ervoor kan maken. De dag nadien kan je hem in de oven schuiven als je terug bent van een vermoeiende werkdag.

Mijn vriend is een enorme fan van dit gerecht, hopelijk jullie ook binnenkort! Vergeten jullie niet van mijn recept op Instagram of Facebook te delen? Gebruik #maisonrose en @brookevoverwaele.

Wat heb je nodig? 

1 rode kool of 2 potten van Hak (appelmoes en rode kool)

2 potten appelmoes van Hak (enkel als je een verse rode kool maakt)

1 appel (topping)

geitenkaas (topping)

1 kg puree aardappelen

2 ajuinen

2 teentjes look

500 gr rund-varkensgehakt

scheutje melk of room

nootmuskaat

kurkuma

oregano

zout en peper

paprikapoeder

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Rode kool

Was en snijd de rode kool in kleine stukjes.

Laat stoven op een zacht vuurtje.

Als de rode kool zacht is, doe je er twee potten appelmoes van Hak bij.

Kruid af met peper en zout.

Puree

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.

Giet af en stamp ze samen met een scheutje melk tot een romige aardappelpuree.

Je kunt eventueel ook nog een klontje roomboter toevoegen voor een extra romige puree.

Breng de aardappelpuree op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.

Gehakt

Bak in de tussentijd het gehakt.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Voeg dit bij het gehakt en bak dit mee.

Breng het gehakt op smaak met kurkuma, paprikapoeder, peper en zout.

Verdeel het gehakt (verwijder het eventuele vocht) over een ovenschaal.

Dan werk je verder met een laagje puree en dan het laagje rode kool.

Let op: laat de rode kool wel uitlekken.

Je werkt af met stukjes appel en stukjes geitenkaas.

Laat de ovenschotel een 8 tal minuten in de oven staan. Zeker niet te lang, anders wordt de rode kool minder sappig.

 

Smakelijk!

En laat het mij weten via Instagram of Facebook wat je ervan vindt!

Gebruik #maisonrose en @brookevoverwaele