Deze ovenschotel met macaroni, pompoen en courgette is zo gemakkelijk om te maken.
Is een heerlijk doordeweekse maaltijd en is geschikt voor het hele gezin.
Ralph heeft er ook van gegeten, ik liet er wel het vlees uit voor hem.
Wat heb je nodig?
300 gr macaroni
1 courgette
een kleine butternut pompoen
1 blik met gepelde tomaten
2 x mozzarella kaas (2 x 125gr)
500 gr gemengd gehakt
1 ajuin
knoflookkruiden
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 200 graden.
Prik met een vork, gaatjes in de butternut.
Laat deze een 40 tal minuten in de oven zitten. Zo is de butternut zacht en kan je hem goed snijden. (Je kan de butternut ook rauw snijden, dan moet je hem bakken in de pan)
Snij de courgette in kleine blokjes. Snipper de ui fijn, en laat deze op een laag vuur bakken. Voeg de courgette toe en laat deze 5 minuten bakken.
Voeg het blik gepelde tomaten toe, alsook de kleine stukjes pompoen.
Breng op smaak met de kruiden.
Kook de macaroni.
Bak het gehakt apart in een pan, voeg het gehakt toe aan de saus met groenten.
Meng de saus en de macaroni.
Giet alles in een ovenschotel.
Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de ovenschaal.
Laat de ovenschotel nog eventjes bakken (5 minuten). Wacht tot de mozzarella gesmolten is.
Werk af met peper en zout.
Smakelijk!