Hi!
Wat leuk dat jullie op mijn nieuwe website komen piepen.
Door de lockdown heb ik heel veel tijd om recepten te ontwikkelen en te posten. Ook op Instagram ben ik zeer actief in mijn stories. Ga dus zeker iedere dag eens gaan kijken naar mijn verhaal.
In het weekend kies ik meestal voor gemakkelijke gerechten. Gisteren maakte ik deze waanzinnig lekkere pizza met tofu.
Hou je van sojasaus en witloof? Probeer hem dan zeker uit. Ik vond hem overheerlijk!
Ingrediënten
1 pizzadeeg
Sojasaus
Gembersiroop
Sezamzaadjes
een halve courgette
1 stronk witloof
100 g tofu
30 g emmentaler
1 handjevol peterselie
peper
Marineren van de Tofu
Snij de tofu in kleine stukjes. Voeg hierbij de sojasaus, gembersiroop en sesamzaadjes. Roer alles om en laat gedurende 60 minuten marineren.
Besmeer de pizzabodem met de sojasaus.
Snij de witloof en courgette fijn. En bak de groenten (witloof en courgette) in de pan.
Leg de groentjes op de pizzabodem.
Bestrooi de pizza met tofu en giet de overtollige marinade over de bodem.
Bestrooi met de geraspte emmentaler.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Werk af met peper en peterselie.
Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt? Laat me dan weten op Instagram of het lekker was.
Je mag me taggen onder de naam @mama.van.ralph