Skip to main content

 

Het is eens iets anders, dat dacht ik meteen bij het lezen van dit recept.

Het deed me ook denken aan de herfst en gezellige filmavonden @ home. Iets waar ik enorm van kan genieten.

Ik vind dat je dit gerecht ook als hapje kan maken, denk aan tapas met lekkere wijn 😉

Ik haalde mijn inspiratie bij  a spoonful of happiness

Bedankt Virginie voor dit mega lekkere recept op jouw blog.

Ik heb er enkele ingrediënten aan toegevoegd, en ik deed het net iets anders.

Wat heb je nodig?

1 pizzadeeg

1 peer

3 vijgen

2 ajuinen

kruidenkaas

Roquefort

boter

Topping: peterselie en gekarameliseerde ajuintjes

 

Hoe ga je te werk?

Snij de ajuinen en bak ze op een laag vuurtje in boter. De bedoeling is om de uien te karameliseren. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Je krijgt er lekkere bruine, zoete gebakken ajuinen voor in de plaats.

Zeer lekker, en de moeite waard om eventjes te wachten.

Verwarm de oven op 200 graden.

Neem het pizzadeeg en prik er gaatjes in.

Smeer er nu een beetje kruidenkaas op. Laat de buitenste randen vrij. (die plooien we straks om)

Doe de gekarameliseerde ajuintjes op het laagje kruidenkaas. (laat nog een klein beetje over voor de topping)

Snij nu de vijgen en de peer.

Verdeel de plakjes over de bodem.

Werk af met een beetje Roquefort.

Plooi de randen naar binnen en bestrijk met een beetje olijfolie.

Bak 20 à 30 minuten in de oven.

Topping: Werk af met een beetje peterselie en gebakken ajuintjes.