Dit is zo een recept die ik al veel gemaakt heb en waar ik altijd mee scoor.
Ik heb mijn inspiratie gehaald op Njam Tv. (recept Gravad Lax met gin)
Je kan dit als hapje of als voorgerecht presenteren.
Hou je niet van rode bietjes? Maak dan een fris slaatje bij dit recept.
Toch raad ik aan om de rode bietjes eens te proeven, samen met de granny smith appel smaakt de rode biet minder “aardeachtig”. Het is een aparte smaak die je zeker moet geprobeerd hebben!
Wat heb je nodig? (zalm)
50 gr viskruiden
500 gr zalm
rode peperbolletjes
10 cl gin
15 cl tonic
peterselie
Wat heb je nodig? (rode biet)
1 rode biet
2 granny smith appels
1 el witte wijnazijn
peterselie
Wat heb je nodig? (sausje voor de zalm)
1 el mierikswortelpasta
3 el zure room
peper en zout
Sap van 1 limoen
Hoe maak je het? (zalm)
Neem een grote doos die je kan afsluiten met een deksel. Het is zeer belangrijk dat je de doos kan afsluiten, anders kan de alcohol verdampen.
Leg in de doos een bedje van peterselie en leg het stuk zalm er bovenop. Bedek de zalm de viskruiden en de rode peperbolletjes.
Overgiet met gin-tonic. Kruid met zwarte peper en bedek ook de bovenkant van de vis volledig met peterselie.
Plaats het deksel op de doos en zet de zalm minstens 12 uur in de koelkast.
Hoe maak je het? (rode biet)
Schil de groene appels en snij in stukken. Snij ook de rode biet fijn.
Meng onder mekaar en voeg 1 el witte wijnazijn toe.
Voor de bietjes en appels fijn te hakken, gebruik ik de Turbo Chef van Tupperware.
Deze gebruik ik al jaren, en ik ben hier zo tevreden van. Ideaal om verfijnder te kunnen werken.
Hoe maak je het? (sausje voor de zalm)
Maak een dressing van 3 el zure room, 1 el mierikswortelpasta en het sap van een halve limoen.
Kruid met zwarte peper.
Haal de zalm uit de koelkast en schraap voorzichtig met een mes alle kruiden eraf.
Snij ook de droge randjes eraf.
Dresseren
Doe enkele lepeltjes van de dressing op de borden.
Snij flinterdunne plakjes van de zalm en schik ze mooi op de borden evenals de salade van appel en rode biet.
Werk af met peterselie.
Veel succes bij het maken van dit gerecht!