Hi lieve volgers
Ik heb een snel, lekker en gezond receptje dat ik graag met jullie wil delen.
Het idee was eigenlijk om een wortelsoep te maken. Maar ik had nog een pastinaak liggen, dus heb ik er een “wortel-pastinaak-soepje” van gemaakt. Ik heb ook kokosmelk gebruikt i.p.v. room. Dit geeft de soep een exotische toets.
Dit gerecht is zowel geschikt voor een doordeweekse dag als voor een etentje met familie of vrienden.
Ingrediënten
4 wortelen
1 pastinaak
1 ui
400 ml kokosmelk
200 ml water
Peterselie
Specerijen: een soeplepel groentebouillon, peper en zout
Bereiding
Was en schil de wortelen en de pastinaak en snijd ze in stukken.
Snijd de ajuin.
Zet een grote pan op het vuur, doe hier de olie in en fruit de ajuin aan.
Voeg de specerijen toe en bak deze eventjes mee zodat de smaken vrijkomen.
Voeg vervolgens ook de groente toe, roer even goed door en voeg daarna de bouillon en water toe.
Laat de groenten zo’n 20 minuten zachtjes koken.
Voeg nu het blik kokosmelk toe.
Mix de groenten daarna tot soep met behulp van een blender of een staafmixer.
Hak de peterselie fijn en voeg ze bij de soep.
Werk de soep af met peper en zout en werk af met een takje peterselie.
Smakelijk!