Spaghettisaus, geef toe, dat is toch echt het lekkerste dat er is.
Je kan van deze saus perfect een vegetarische saus maken door het gehakt weg te laten. Er zitten immers genoeg groenten in de saus.
Laten jullie het mij weten als jullie mijn variant van spaghetti bolognaise hebben gemaakt? Vergeet mij niet te volgen en te taggen op Instagram. @brookeblogt
Wat heb je nodig? (4 personen)
1 kg gemengd gehakt
2 ajuinen
2 sjalotten
3 teentjes look
6 wortelen
1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode paprika
3 stengels selder
3 stronken prei
1 bakje champignons
Laurierblad
100 g tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
een scheut rode wijn
690 g Passata
De pasta saus van de Aldi gebruik ik al jaren voor mijn spaghettisaus, ik vind dat deze saus een bijzonder lekkere smaak geeft aan de saus. Je kan natuurlijk ook voor een andere saus kiezen. Of deze weglaten kan ook.
peper en zout
spaghettikruiden
gemalen kaas / Parmezaanse kaas
peterselie
olijfolie
spaghetti
Keukenmateriaal: Ik gebruik een gietijzeren cocotte van het merk Staub. Deze kan enkele uren in de oven staan, om de spaghettisaus verder te laten pruttelen.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 160 graden.
Snij de ajuinen en sjalotten.
Doe een scheutje olijfolie in een ovenvaste stoofpot.
Laat de ajuinen en sjalotten rustig bakken, op een laag vuurtje.
Spoel alle groenten mooi.
Schil de wortelen en snij ze in kleine stukjes.
Snij de selder, prei, paprika en champignons in kleine stukjes.
Voeg eerst alle groenten toe, en dan pas de champignons.
Laat alles goed stoven.
Neem een pan en bak het gehakt. Laat het rustig bakken. Kruid af met peper en zout.
Doe de tomatenpuree bij de groenten.
Blus af met rode wijn.
Doe nu het gehakt bij de saus.
Voeg de tomatenblokjes, passata en pastasaus toe aan de saus.
Kruid af met peper, zout en spaghettikruiden.
Voeg er enkele laurierblaadjes aan toe.
Roer goed door de saus en zet deze pot in de oven. Ik laat hem meestal een 2 à 3 tal uren pruttelen.
Hoe langer het kan garen, hoe lekkerder de saus zal zijn.
Tot slot kook je de spaghetti gaar volgens de instructie op de verpakking. Schep de saus over de spaghetti en werk af met peterselie en kaas.
Aan tafel!!!
Smakelijk!