Oh, dit is één van mijn lievelingsgerechten. Ik zou er dan ook kunnen blijven van eten 😀
Zeker de moeite waard om eens te maken!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij dan weten via Instagram en gebruik de hashtag #mama.van.ralph
Benodigdheden
1 kg rundvlees
1 courgette
3 wortelen
3 stengels selder
1 grote ui
verse tijm (enkele stengels)
4 sneetjes honingkoek
500 ml Augustijn bier
4 eetlepels sausbinder (donkere sauzen)
1 bouillonblokje
Dit stoofpotje kan je klaarmaken met rijst, aardappelen, frietjes of een salade.
Hoe maak je het?
Snijd het vlees in stukjes (of koop rundvlees die al gesneden is) van circa 1½ cm. Verhit de boter in een pan en bak het vlees, dit gedurende 5 minuten. Bestrooi met peper en zout. Schep het vlees uit de pan.
Snipper de ui, en snij de groenten in kleine stukjes. Verhit nog een beetje boter in dezelfde pan en bak de groenten enkele minuten aan. Deze mag je terug goed kruiden.
Schep het vlees weer in de pan, samen met de verse tijm.
Schenk het Augustijn bier bij de stoofpot. Voeg hierbij nog een liter water toe, de honingkoek, enkele eetlepels sausbinder en een bouillonblokje.
Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan, en zet nu het vuur op minimaal. Een stoofpotje heeft een gaartijd van 2,5 uur nodig. Hoe meer, hoe beter.
Bij mij heeft het een uurtje of 5 staan pruttelen. Schep af en toe om, en indien nodig voeg je wat water toe.
Snijd de courgette in blokjes. De courgette voeg je het laatste halfuurtje toe aan de pan. Breng de stoofpot nog eens op smaak met kruiden.