Soms vraag ik me af of ik de enige ben die veel geld kan uitgeven aan eten.
Dankzij mijn blog ben ik constant op zoek naar nieuwe recepten en ideeën om over te schrijven.
Daardoor durven mijn rekeningen in de supermarkt wel eens op te lopen. (tot grote ergernis van vriendlief)
Dit alles inspireerde mij om een artikel te schrijven over ‘budgetkoken’. Ik deel met jullie mijn tips om met minder budget toch gezond en lekker te kunnen koken.
Ook denk ik eraan om iedere week een budget-gerecht te posten. Wat denken jullie hiervan? Laat het mij zeker weten in de comments.
Ga slechts eenmaal per week naar de winkel
Als je eenmaal in de week boodschappen doet, moet je gebruik maken van een boodschappenlijstje. Door het boodschappenlijstje ben je minder geneigd (dure) impulsaankopen te doen.
Maak grote porties en vries in
Dan denk ik aan spaghetti. Maak een grote kom spaghetti en vries in. Als je dan wat minder tijd hebt om te koken kan je jouw ingevroren maaltijd uit de vriezer halen, en heb je het maar op te warmen.
Kleine porties maken, kost namelijk veel meer geld, dan 1 grote portie te maken.
Seizoensgebonden producten
Seizoensgebonden producten zijn goedkoper omdat er geen transport en andere kosten bijkomen. Bovendien zijn ze beter van smaak. Iedereen kent wel de smaak van een aardbei in de winter. Niet lekker, toch?
Creatief omgaan met restjes
Dat is iets waar ik wel goed in ben. Ik probeer zo min mogelijk weg te gooien van eten. Heb ik overschot aan groenten? Ik maak ik er een lekkere soep van. Ook een quiche is een ideaal gerecht om restjes in te verwerken.
Internet ter inspiratie
Op het internet kan je zoveel leuke sites bekijken.
Mijn favorieten:
Liefs, Brooke