Skip to main content

Ik doe mee aan de veggy challenge van eva vzw.

Daarom zal ik de komende maand proberen vegetarisch te eten. Voor mezelf ga ik ook de challenge aan om zoveel mogelijk vegan te eten.

De gemarineerde bloemkool was hier echt een topper. Ik deed de bloemkool tussen een tortilla en werkte af met kidneybonen en een plantaardige worst van het merk; Garden Gourmet.

Ook voegde ik nog sojasaus toe voor extra smaak.

Dit recept is gebaseerd op het gerecht van “lisa goes vegan“.

Ingrediënten
1 bloemkool
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprika-poeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
peper & zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, het liefst met de grillstand aan.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat.
Pak een kommetje en vul daar de olie, alle kruiden, en peper en zout in. Roer de bloemkool door het mengsel.
Hou de oven goed in de gaten, je wilt geen verbrande stukjes. Snijd eventuele zwarte bloemkoolroosjes of uitjes eraf, dit moet je niet opeten.

Tip: gebruik bloemkool uit de diepvries, dan heb je geen last van verbrande stukjes.

Smakelijk!