Skip to main content

Hallo iedereen!

Leuk dat jullie op mijn blog een kijkje komen nemen.

Ik vroeg jullie op Instagram of het interessant zou zijn om mijn weekmenu met jullie te delen, 90 procent antwoordde hier ‘ja’ op. Dus nu voel ik me verplicht om dit met jullie te delen.  (hah!)

Ik ga proberen enkele weekmenu’s voor jullie te posten.

Hoe ga ik zelf te werk? Ik maak op voorhand mijn weekmenu op, en schrijf mijn boodschappenlijstje.

Ik ga hetzelfde voor jullie doen. Ieder recept kunnen jullie printen. Boodschappenlijstje vinden jullie onderaan de pagina.

De weekmenu bestaat uit 5 (werk)dagen.

De zaterdag en zondag eten wij meestal restjes, of sandwiches van bij de bakker, afhaal, ….

Ik zorg steeds voor een gebalanceerd weekmenu. Dit wil zeggen dat ik zorg voor variatie en met oog op de voedingstoffen die je nodig hebt.

Veel plezier ermee! Heb je dit uitgeprobeerd? Laat het mij zeker weten via Instagram.

Weekmenu

Pasta met prei, kastanjechampignons, kip en spekjes in een saus van Ricotta

Rode bietenstamppot met knolselder, kastanjechampignons en walnoten

Tortilla met Gemarineerde Bloemkool

Balletjes in tomatensaus met veel groenten, gezond!

Gepofte zoete aardappel met tonijn, guacamole en fetakaas

Boodschappenlijstje (2 a 3 personen)

Uit de voorraadkast: olijfolie, kruiden, boter

4 ajuinen

3 teentjes look

1 sjalot

4 voorgekookte rode bieten

1200 gr knolselder ( ik gebruikte diepvries knolselder)

150 gr champignons

2 kipfilets

3 stronken prei

250 g kastanjechampignons

25 cl room

250 g Ricotta

Kippenkruiden

Handjevol spekjes

1 bloemkool

1 theelepel paprika-poeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel kurkuma

1 dikke wortel

4 groene stengels selder

1 blik gepelde tomaten

1 brik passata

1 blik geconcentreerde tomatenpuree (80 g)

olijfolie

kristalsuiker

2 laurierblaadjes

oregano

1 kg gemengd gehakt

2 eieren

4 eetlepels paneermeel

1 bussel peterselie

Zoete aardappels – 2 grote

Linzen

Tonijn uit blik

Room

Fetakaas 

1 rijpe avocado

1 tomaat

halve limoen

Bij de rode bietenstamppot zou ik kiezen voor een stukje vlees naar keuze.

Veel plezier bij het koken!