Hallo iedereen!
Leuk dat jullie op mijn blog een kijkje komen nemen.
Ik vroeg jullie op Instagram of het interessant zou zijn om mijn weekmenu met jullie te delen, 90 procent antwoordde hier ‘ja’ op. Dus nu voel ik me verplicht om dit met jullie te delen. (hah!)
Ik ga proberen enkele weekmenu’s voor jullie te posten.
Hoe ga ik zelf te werk? Ik maak op voorhand mijn weekmenu op, en schrijf mijn boodschappenlijstje.
Ik ga hetzelfde voor jullie doen. Ieder recept kunnen jullie printen. Boodschappenlijstje vinden jullie onderaan de pagina.
De weekmenu bestaat uit 5 (werk)dagen.
De zaterdag en zondag eten wij meestal restjes, of sandwiches van bij de bakker, afhaal, ….
Ik zorg steeds voor een gebalanceerd weekmenu. Dit wil zeggen dat ik zorg voor variatie en met oog op de voedingstoffen die je nodig hebt.
Veel plezier ermee! Heb je dit uitgeprobeerd? Laat het mij zeker weten via Instagram.
Weekmenu
Pasta met prei, kastanjechampignons, kip en spekjes in een saus van Ricotta
Rode bietenstamppot met knolselder, kastanjechampignons en walnoten
Boodschappenlijstje (2 a 3 personen)
Uit de voorraadkast: olijfolie, kruiden, boter
4 ajuinen
3 teentjes look
1 sjalot
4 voorgekookte rode bieten
1200 gr knolselder ( ik gebruikte diepvries knolselder)
150 gr champignons
2 kipfilets
3 stronken prei
250 g kastanjechampignons
25 cl room
250 g Ricotta
Kippenkruiden
Handjevol spekjes
1 bloemkool
1 theelepel paprika-poeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
1 dikke wortel
4 groene stengels selder
1 blik gepelde tomaten
1 brik passata
1 blik geconcentreerde tomatenpuree (80 g)
olijfolie
kristalsuiker
2 laurierblaadjes
oregano
1 kg gemengd gehakt
2 eieren
4 eetlepels paneermeel
1 bussel peterselie
Zoete aardappels – 2 grote
Linzen
Tonijn uit blik
Room
Fetakaas
1 rijpe avocado
1 tomaat
halve limoen
Bij de rode bietenstamppot zou ik kiezen voor een stukje vlees naar keuze.
Veel plezier bij het koken!