Tajine is heel gemakkelijk te maken. Terwijl alles suddert op een laag vuurtje, kan je quality time hebben met de kids, je vriend of gewoon je huishouden verder doen!
Ik heb een traditionele tajine gekocht in een Marokkaans winkeltje. Het is heel eenvoudig te gebruiken, de smaken blijven behouden en je moet er weinig naar omkijken.
Geen tajine? Geen paniek, je kan dit ook in een pan maken.
Wat heb je nodig? ( voor 2 personen )
8 kippenbillen
2 ajuinen
1 teentje look
2 wortelen
4 dadels (kan vervangen worden door rozijnen, gedroogde abrikozen)
3 peren
kruiden: kurkuma-kipkruiden-curry-komijn-peper-zout
Afwerking: peterselie (koriander kan ook)
Hoe maak je het?
Bak de kip goudbruin. Kruid goed af met alle kruiden.
Pers het teentje look, snijd de ajuin en wortelen in kleine stukjes. Laat deze bij de kip een halfuurtje sudderen op een laag vuurtje.
Als het gerechtje gaar is mag je de gesneden peertjes en dadels bij de tajine voegen. Laat dit nu nog een minuutje of vijf stoven.
Werk af met peper en peterselie.